Tomatensalade recepten
-
tip
Gemengde tomatensalade
Vegetarisch, 5 min 8,2
-
tip
Tomatensalade met komkommer, verse kruiden en rode ui
Vegetarisch, 15 min 7,6
-
Gegrilde watermeloen met tomatensalade
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Jamie Oliver: tomatensalade met basilicum
Vegetarisch, 10 min 8,2
-
Oosterse tomatensalade
Vegetarisch, 5 min 7,2
-
Salade met tomaat en mozzarella (salade caprese)
Vegetarisch, 10 min 7,5
-
Tomatensalade met avocado
Vegetarisch, 10 min 7,8
-
Tomatensalade met dragon, gerijpte feta en sumakdressing
Vegetarisch, 15 min 7,5
-
Tomatensalade met geitenkaas en pompoenpitten
Vegetarisch, 10 min 8,0
-
Tomatensalade met gemarineerde rode ui
Vegetarisch, 10 min 9,0
-
Tomatensalade met lente-uitjes en komkommer
Vegetarisch, 10 min 6,3
-
Tomatensalade met mozzarella (salade caprese)
Vegetarisch, 10 min 8,3
-
Tomatensalade met mozzarella op toast
Vegetarisch, 10 min 7,5
-
Tomatensalade met mozzarella van Pierre Wind
Vegetarisch, 10 min 7,7
-
Tomatensalade met olijfolie
Vegetarisch, 10 min 7,7
-
Tomatensalade met ricotta, majoraan en balsamicoazijn
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Tomatensalade met rode ui, spekreepjes en mozzarella
Vlees, 20 min 9,0
-
Tomatensalade met tijm en gebakken kappertjes
Vegetarisch, 15 min 8,5
-
Tomatensalade met tijmcroutons
Vegetarisch, 20 min 6,8
Tomatensalade
Insalata caprese, de klassieke tomatensalade, komt van oorsprong uit Campania, het grote landbouwgebied van Italië waar ook de mozzarella di bufala vandaan komt. De verse kaas, gemaakt van buffelmelk, is een belangrijk onderdeel van een klassieke caprese. Er wordt beweerd dat de ingrediënten van de salade zijn bedoeld om de kleuren van de Italiaanse vlag te vertegenwoordigen: helderrode tomaten, melkwitte mozzarella en het felle groen van basilicum.
Tomatensalade recept
Basisrecept voor tomatensalade met mozzarella. Ontvel 4 tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd 200 g mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over 4 borden en bedek ze elk met plakjes mozzarella. Strooi er zout, peper en gehakt vers basilicumblad over en besprenkel het geheel met een paar druppels azijn en wat olijfolie. Dien de tomatensalade op kamertemperatuur op.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]