Gemengde tomatensalade
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g kerstomaten
- 200 g peertomaten
- 2 kleine pruimtomaten, gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 handvol basilicum, in kleine reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
Bereiden
Meng de kers-, peer- en pruimtomaten in een schaal met de ui en het basilicum.
Meng de olijfolie met de rodewijnazijn. Sprenkel de dressing over de salade. Hussel de salade voorzichtig. Serveer de salade meteen.
Opmerking
Tomaten moeten op lage kamertemperatuur bewaard worden. Bewaar ze niet in de koelkast, want daardoor gaat de smaak achteruit. Gebruik tomaten binnen een paar dagen na aankoop. Onrijpe tomaten zullen onder de juiste omstandigheden goed rijpen. Leg ze op een warme plek of in het volle zonlicht.
Kookboek
Het recept 'Gemengde tomatensalade' is afkomstig uit het kookboek...
De Italiaanse keuken
diverse auteurs
'De Italiaanse keuken' biedt een collectie recepten, doordrenkt met de geuren en smaken van Italië. Het bevat smakelijke, aromatische gerechten zoals... lees verder
© De LantaarnTomatensalade tips
Reacties op dit recept
- Vera Lovely recipes, quick and easy. Thank you.