Gemengde tomatensalade

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g kerstomaten
  • 200 g peertomaten
  • 2 kleine pruimtomaten, gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 handvol basilicum, in kleine reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn

Bereiden

Meng de kers-, peer- en pruimtomaten in een schaal met de ui en het basilicum.

Meng de olijfolie met de rodewijnazijn. Sprenkel de dressing over de salade. Hussel de salade voorzichtig. Serveer de salade meteen.

Opmerking

Tomaten moeten op lage kamertemperatuur bewaard worden. Bewaar ze niet in de koelkast, want daardoor gaat de smaak achteruit. Gebruik tomaten binnen een paar dagen na aankoop. Onrijpe tomaten zullen onder de juiste omstandigheden goed rijpen. Leg ze op een warme plek of in het volle zonlicht.

Kookboek

Het recept 'Gemengde tomatensalade' is afkomstig uit het kookboek...

De Italiaanse keuken

'De Italiaanse keuken' biedt een collectie recepten, doordrenkt met de geuren en smaken van Italië. Het bevat smakelijke, aromatische gerechten zoals... lees verder

© De Lantaarn

Tomatensalade tips

Reacties op dit recept

  • Vera Lovely recipes, quick and easy. Thank you.