Tomatensalade met mozzarella (salade caprese)
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 300 g rijpe tomaten, in plakken
- 175 g mozzarella, in plakken
- 2 eetlepels olijfolie
- balsamicoazijn (desgewenst)
- basilicum, naar smaak
Bereiden
Leg de tomaat en de mozzarella dakpansgewijs op een schaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Besprenkel de salade met olijfolie en (desgewenst) balsamicoazijn. Garneer met het basilicum.
Serveer de salade caprese met ciabatta.
Het recept 'Tomatensalade met mozzarella (salade caprese)' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Tomatensalade tips
Reacties op dit recept
- Johan Klassieke mediterrane tomatensalade, heerlijk!
- Edith Als ik er naar kijk, dan loopt het water me al in de mond... Kan niet wachten tot het weer zomer is en er weer echt lekkere tomaten te krijgen zijn.
- Rob Snijders Alleen goede mozzarella. Niet die ballen waar je mee kunt honkballen. En smaakvolle tomaten. Dat kunnen ook kleintjes zijn. Laat in hemelsnaam die balsamico weg, maar besprenkel met goede extra vergine olijfolie. Basilicumblaadjes en vers gemalen zwarte peper. Meer heeft de Salade Caprese niet nodig.
- Gustav Alleen Mozarella di Buffalo, zongerijpte tomaten en goede olijfolie! Eenvoudig maar overheerlijk.
- Nol Maak het zoals je zelf lekker vindt, en ballen waar je mee kunt honkballen heb ik nog nergens gezien. Ik vind deze lekker met honingmosterd (zelf eenvoudig te maken).