Tonijnsalade met boontjes, tomaten en rucoladressing
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,2
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 1 zakje (voorgekookte) krieltjes
- 1 handvol sperziebonen
- 1 handvol rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 kerstomaatjes, in partjes
- 1 blik tonijn, uitgelekt
Bereiden
Kook de krieltjes gaar. Dit duurt ca. 10 minuten als je voorgekookte krieltjes gebruikt. Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
Breng water aan de kook en kook de boontjes in ca. 10 minuten gaar. Laat uitlekken.
Doe de helft van de rucola in een blender met 2 eetlepels olijfolie. Mix glad. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de rest van de rucola in een slakom met de boontjes, de tomaatjes en de tonijn. Meng de krieltjes met de rucoladressing en verdeel ze over de salade.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Tonijnsalade met boontjes, tomaten en rucoladressing' is afkomstig uit het kookboek...
5 ingrediënten, 1 gerecht
diverse auteurs
In '5 ingrediënten, 1 gerecht' staan volwaardige maaltijden die met maximaal 5 ingrediënten bereid kunnen worden. In elk hoofdgerecht gaat het niet... lees verder
© Standaard Uitgeverij