Tonijnsalade met boontjes, tomaten en rucoladressing

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 zakje (voorgekookte) krieltjes
  • 1 handvol sperziebonen
  • 1 handvol rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 kerstomaatjes, in partjes
  • 1 blik tonijn, uitgelekt

Bereiden

Kook de krieltjes gaar. Dit duurt ca. 10 minuten als je voorgekookte krieltjes gebruikt. Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.

Breng water aan de kook en kook de boontjes in ca. 10 minuten gaar. Laat uitlekken.

Doe de helft van de rucola in een blender met 2 eetlepels olijfolie. Mix glad. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de rest van de rucola in een slakom met de boontjes, de tomaatjes en de tonijn. Meng de krieltjes met de rucoladressing en verdeel ze over de salade.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Tonijnsalade met boontjes, tomaten en rucoladressing' is afkomstig uit het kookboek...

5 ingrediënten, 1 gerecht

In '5 ingrediënten, 1 gerecht' staan volwaardige maaltijden die met maximaal 5 ingrediënten bereid kunnen worden. In elk hoofdgerecht gaat het niet... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Tonijnsalade tips