Venkelsalade met bloedsinaasappel
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote venkelknol, in de lengte gehalveerd, kern verwijderd en in dunne plakken
- 3 radijsjes, in dunne plakjes
- 3 bloedsinaasappels, schil en witte vlies verwijderd, in schijfjes
- 1 grote avocado, in kwarten en in plakken
- de pitjes van een halve granaatappel
- 2 eetlepels dilletopjes
- voor de dressing
- 2 eetlepels vers bloedsinaasappelsap
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 theelepel dijonmosterd
Bereiden
Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote serveerkom, schenk de dressing erover en schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Venkelsalade met bloedsinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
Uit Marokko
Rob Palmer & Sophia Palmer
Ontdek de veelzijdigheid van de Marokkaanse keuken met 'Uit Marokko'. Dit bijzondere kookboek neemt de lezer mee op een culinaire reis door Marokko; van de... lees verder
© Good Cook