Warme venkelsalade met tomaat en amandelen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels zachte, extra vierge olijfolie (bijv. uit Liguriƫ)
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 2 lekkere tomaten, in plakken
- 2 venkelknollen, in stevige plakken
- 50 g amandelen zonder schil
Bereiden
Meng de olie met de azijn, peper en zout en voeg de tomaat toe.
Kook de venkel heel even en rooster de amandelen in wat olie lichtbruin.
Meng de afgegoten venkel met de tomaat, laat even trekken en garneer met de amandelen.
Kookboek
Het recept 'Warme venkelsalade met tomaat en amandelen' is afkomstig uit het kookboek...
Olijf & olie boekbox
Manfred Meeuwig
In dit kookboek vind je 24 makkelijk te bereiden gerechten die olijfolie en olijven tot een ware delicatesse maken. Van groene pesto tot een basisvinaigrette en van... lees verder
© Mo'Media