Witlofsalade met peer, feta en walnoten
bereiden
Ingrediënten
- 6 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn of champagneazijn
- 4 struikjes witlof
- 10 g bieslook, grof gesnipperd
- 125 g gedopte, gehalveerde walnoten
- 250 g feta, in grove stukjes verkruimeld
- 4 kleine rijpe peren zoals Doyenné du Comice of Beurré Hardy
Bereiden
Klop voor de vinaigrette de walnotenolie met de azijn in een kleine kom. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Zet weg.
Haal voor de salade de bladen van de witlof uit elkaar. Meng in een grote kom de witlofbladen met het bieslook, walnoten en feta.
Schil de peren desgewenst. Snijd elke peer in de lengte in vieren en verwijder met een klein, scherp mes de klokhuizen. Snijd elk stuk peer dan in de lengte in dunne plakken.
Doe de plakken peer in de salade. Sprenkel er de vinaigrette over en schep alles voorzichtig om. Proef en breng de salade zo nodig op smaak met zout en peper. Verdeel de witlofsalade over vier borden en dien onmiddellijk op.
Kookboek
Het recept 'Witlofsalade met peer, feta en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Uit eten in Londen
Sybil Kapoor
Met een schat aan schitterende kleurenfoto's en overheerlijke recepten is dit boek de neerslag van de vele geneugten van het Londense leven: het boek... lees verder
© Good Cook