Witlofsalade met feta, sinaasappel en walnoten van restaurant Moro
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn, met een mespunt suiker als hij erg zuur is
- 2 grote sinaasappels of 3 bloedsinaasappels
- 3 struikjes witlof, zonder buitenste bladeren, bladeren losgemaakt, heel of in stukjes van 2 cm
- ca. 20 g verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
- 1 eetlepel verse oreganoblaadjes, grote blaadjes grof gehakt
- ½ kleine rode ui, in zo dun mogelijke ringen
- 100 g feta
- 150 g walnotenhelften
- 50 g vettige zwarte olijven
Bereiden
Klop voor de dressing de olie en azijn tot een emulsie en breng op smaak met zout en peper.
Snijd met een klein scherp mes, bij voorkeur gekarteld, de schil en alle witte onderschil van de sinaasappels. Houd de sinaasappels heel en snijd ze in plakken van ½ tot 1 cm dik. Leg de plakken sinaasappel in een grote slakom.
Voeg het witlof toe met de peterselie, oregano en ui en schenk de dressing erover. Meng alles goed. Verkruimel de feta erover en strooi er de walnoten en olijven over.
Opmerking
'Deze witlofsalade wordt extra lekker met bloedsinaasappels, waarvan het seizoen in januari begint. Een eenvoudigere versie, zonder de feta en walnoten, is heerlijk als bijgerecht bij gegrilde vis en eend.' - Sam & Sam Clark
Kookboek
Het recept 'Witlofsalade met feta, sinaasappel en walnoten van restaurant Moro' is afkomstig uit het kookboek...
Moro Londen
Sam & Sam Clark
In 'Moro Londen' vernieuwen Sam & Sam Clark hun passie voor de Spaanse en mediterrane keuken, maar deze keer vinden ze hun inspi-ratie iets dichter bij huis: in... lees verder
© Kosmos Uitgevers