Zalmsalade van gegrilde zalm met oosterse dressing
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 700 g zalmfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 2 rijpe mango's, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 200 g taugé
- 1 kleine krop sla (liefst romaine of bindsla)
- 1 handje verse koriander
- voor de oosterse dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
- ½ theelepel suiker
Voorbereiden
Verwijder eventuele graten uit de zalm en leg de filets in een laag in een ondiepe schaal (geen metalen). Klop in een kommetje olie, limoensap, sojasaus en honing door elkaar. Schenk het mengsel over de zalm en zorg ervoor dat hij er goed mee bedekt is. Dek de schaal af en zet 30 minuten in de koelkast.
Bereiden
Klop intussen alle ingrediënten voor de oosterse dressing in een kom door elkaar. Zet de kom apart.
Verhit een grillplaat of -pan tot hij heet is. Als je ervan houdt dat de zalm nog een beetje roze is vanbinnen, bak de filets dan 5 minuten aan een kant en 4 minuten aan de andere kant. Laat ze anders nog een minuut langer grillen nadat je ze hebt omgedraaid. De baktijd hangt af van de hitte van de grill en de dikte van de filets. Laat de zalmfilets even afkoelen en breek ze dan in stukjes.
Leg de mango, taugé en slablaadjes in een dienschaal, voeg de zalmstukjes toe en hussel alles voorzichtig door elkaar. Schenk de dressing erover en bestrooi de salade met korianderblaadjes. Dien onmiddellijk op.
Extra benodigd
Grillplaat of grillpan
Tip
Voeg de dressing pas vlak voor het opdienen toe, anders gaat het knapperige van de taugé en de sla eraf.
Kookboek
Het recept 'Zalmsalade van gegrilde zalm met oosterse dressing' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonnig
diverse auteurs
Als het eindelijk lekker weer is, wil je niet lang in de keuken staan, maar heb je zin in snel en makkelijk klaar te maken recepten. In dit boek staan liefst 200: alles wat je... lees verder
© Uitgeverij Terra