Zomersalade met meloenbolletjes, kaas en pecannoten
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 565 kcal
- 12 g eiwit
- 52 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 meloen met oranje vruchtvlees
- 2 eetlepels sherryazijn of wittewijnazijn
- 1 theelepel honing
- 100 ml olie met citroen-limoensmaak of olijfolie
- 1 krop eikenbladsla, in stukken gescheurd
- 1 krop lollo biondo, in stukken gescheurd
- 1 kropje radicchio, in repen
- 100 g veldsla, worteltjes verwijderd
- 150 g blauwschimmel kaas (Castello blue, Roquefort), in blokjes
- 100 g pecannoten
Bereiden
Halveer de meloen, verwijder de pitjes en steek met een bolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees.
Klop de azijn met de honing, olie, zout en peper tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing in een kom en schep de slasoorten er heel luchtig door.
Maak in een hoge glazen schaal van de sla, meloenbolletjes, kaas en pecannoten afwisselend mooie lagen. Schenk de rest van de dressing in een karafje en zet dit naast de salade. Lekker met donkerbruin boerenbrood.
Bron
Het recept 'Zomersalade met meloenbolletjes, kaas en pecannoten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com