Zomersalade met meloenbolletjes, kaas en pecannoten

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 565 kcal
  • 12 g eiwit
  • 52 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 meloen met oranje vruchtvlees
  • 2 eetlepels sherryazijn of wittewijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 100 ml olie met citroen-limoensmaak of olijfolie
  • 1 krop eikenbladsla, in stukken gescheurd
  • 1 krop lollo biondo, in stukken gescheurd
  • 1 kropje radicchio, in repen
  • 100 g veldsla, worteltjes verwijderd
  • 150 g blauwschimmel kaas (Castello blue, Roquefort), in blokjes
  • 100 g pecannoten

Bereiden

Halveer de meloen, verwijder de pitjes en steek met een bolletjeslepel bolletjes uit het vruchtvlees.

Klop de azijn met de honing, olie, zout en peper tot een dressing. Schep 2 eetlepels dressing in een kom en schep de slasoorten er heel luchtig door.

Maak in een hoge glazen schaal van de sla, meloenbolletjes, kaas en pecannoten afwisselend mooie lagen. Schenk de rest van de dressing in een karafje en zet dit naast de salade. Lekker met donkerbruin boerenbrood.

Bron

Het recept 'Zomersalade met meloenbolletjes, kaas en pecannoten' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Ekaterina Kondratova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (30 stemmen)

Zomersalade recept tips

Reacties op dit recept

  • HarrieKunnen jullie bij de weekmenu's voortaan ook een veganistisch weekmenu voegen? Ik ben beginnend veganist, maar vind het razend moeilijk om iets te bedenken. En de ingrediënten moeten voor mij in de supermarkt te halen zijn, want het lukt mij niet om 'in de stad' te komen. Wel heb ik chiazaad besteld en misschien hebben jullie daar recepten mee? Henriëtte

    reageren

  • WillineGoogle gewoon eens op 'veganistische recepten' of 'plantaardige recepten'. Dan kom je o.a. op sites als die van de Veganchallenge, de Planteneter etc. Veel vegetarische recepten van Okoko zijn al veganistisch (bv. de Indiaase wortelpuree) of heel makkelijk veganistisch te maken door bv. het ei te vervangen door no-egg of een banaan (in gebak) of bv. bepaalde ingrediënten weg te laten. Succes!

    reageren

  • LiesKun je de blauwschimmelkaas ook vervangen door een niet blauwschimmelkaas? Zo ja door wat voor soort kaas. Ik vind blauwschimmelkaas echt niet lekker.

    • CarlaZelf ben ik niet zo weg van een blauwschimmelkaas, maar deze vervang ik dan door blokjes "echte" feta kaas. Dus niet degene die gemaakt is van koemelk maar van schapen- en geitenkaas.

    reageren

  • DaphneGisteren deze salade gemaakt, zonder de dressing (was ik te lui voor). Wat is dat lekker, de combinatie van (water)meloen, Danish blue en de pecannoten door de gemengde sla. Ik kon niet stoppen met eten totdat de schaal leeg was. Heerlijk!

    reageren

  • EsterBlauwschimmelkaas kan je prima vervangen door feta of verse geitenkaas.

    reageren

  • DienekeGa het beslist proberen, meloen bolletjes in salade lijken mij een vondst ! Ik ga ook nadenken waarmee die bolletjes nog meer te combineren zijn, misschien andere fruitsoorten, zoals rode of blauwe bessen en wat al niet... ben nu al enthousiast !

    reageren

  • RitaLekker biefstukje op de gril erbij en klaar!

    reageren

  • G. SnipHebben jullie ook recepten voor 2 personen?

    reageren