Zomerse gierstsalade met aardbeien en nectarines
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g gierst
- olijfolie
- ½ courgette, in kleine blokjes
- 2 nectarines, ontpit en in plakjes
- 10 aardbeien, in plakjes
- hand basilicum, fijngehakt
- hand munt, fijngehakt
- 2 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
- voor de dressing
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel ahornsiroop
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Bereiden
Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Haal de pan van het vuur, roer er een scheutje olijfolie doorheen en laat met de deksel erop nog 5 minuten nagaren. Laat de gierst daarna zonder deksel een beetje afkoelen.
Mix de courgetteblokjes, nectarine- en aardbeienplakjes door de gierst. Maak een dressing van citroensap, olie, ahornsiroop, balsamicoazijn en zout en peper en giet die eroverheen. Strooi de fijngehakte kruiden er ook overheen. Schep het geheel goed door. Verdeel de salade over twee borden en garneer met zonnebloempitten.
Tip
Maak er een ontbijtje van. Vergeet de dressing en laat de courgette weg. De rest van de bereiding is hetzelfde, alleen roer je er in plaats van olijfolie een beetje gesmolten kokosolie doorheen en voeg je aan het eind nog een scheutje ahornsiroop toe.
Kookboek
Het recept 'Zomerse gierstsalade met aardbeien en nectarines' is afkomstig uit het kookboek...
Vegadutchie
Jolijn Pelgrum
'Vegadutchie' bevat zowel spannende, nieuwe recepten als bijgewerkte toppers van het blog Vegadutchie.nl. Jolijn Pelgrum laat zien dat gezond eten niet alleen... lees verder
© Nieuw Amsterdam