Zomersalade met tomaten, boontjes, dragon en geitenkaas
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- handje dunne sperzieboontjes
- 10 walnoten
- 1 theelepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel (vers) sinaasappelsap
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 kleine, sappige tomaten, gehalveerd
- 1 lente-uitje, in lange reepjes gesneden jonge
- handje jonge spinazie
- greepje verse dragonblaadjes
- 75 g chèvre (zachte geitenkaas)
Bereiden
Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze direct daarna af met koud water om het kookproces te stoppen.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren.
Klop een dressing van azijn, sinaasappelsap, olijfolie en zout.
Meng alle ingrediënten, inclusief dressing, maar behalve de kaas, luchtig door elkaar. Verdeel de salade over twee borden.
Trek met je handen de geitenkaas in brokken en verdeel deze over de zomersalade. Maal er royaal zwarte peper over.
Tip
'Deze salade kun je uitbreiden tot een makkelijke maaltijdsalade. Hussel er bijvoorbeeld gare krielaardappeltjes door, of al dente pasta. Verdubbel in dat geval de hoeveelheden voor de dressing, en neem als je wilt een groter stuk geitenkaas.' - Janneke Vreugdenhil
Kookboek
Het recept 'Zomersalade met tomaten, boontjes, dragon en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Eten Enzo
Janneke Vreugdenhil
In 'Eten Enzo' zijn de beste recepten en de mooiste verhalen gebundeld uit Janneke Vreugdenhils dagelijkse column in 'nrc.next'. De recepten zijn puur en prak... lees verder
© House of Knowledge