Hummus recepten
-
tip
Hummus
Vegetarisch, 10 min 7,9
-
tip
Kikkererwtenpuree (hummus)
Vegetarisch, 10 min 7,6
-
Drie soorten hummus
Vegetarisch, 10 min 8,3
-
Groene hummus
Vegetarisch, 10 min 7,5
-
Hummus met pijnboompitten
Vegetarisch, 10 min 8,2
-
Hummus met wortel
Vegetarisch, 70 min 8,0
-
Hummus van cannellinibonen
Vegetarisch, 10 min 7,5
Zie ook
Hummus
Hummus is een van oorsprong Libanese of Syrische dip op basis van kikkererwten. Hummus heeft eerst de hele Arabische wereld voor zich ingenomen en is nu bezig is de rest van de wereld te veroveren. Het woord hummus is Arabisch voor kikkererwten en ook de naam van deze verrukkelijke, romige mezze. Je kunt hummus kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakte hummus is wel veel lekkerder.
Hummus recept
Kikkererwten uit blik zijn een prima uitgangspunt, maar zelfgekookte kikkererwten zijn een nog lekkerder basis voor hummus. (Laat daarvoor 125 g gedroogde kikkererwten vijf tot acht uur weken in 3 keer zoveel water, ververs het water en kook de kikkererwten met wat zout in anderhalf uur gaar.) Pureer 250 gram uitgelekte bonen met 1 à 2 teentjes knoflook, het sap van ½ citroen en een scheutje kookvocht in de blender of keukenmachine tot een gladde, romige massa. Voeg tijdens het pureren 3 tot 4 eetlepels geurige olijfolie toe. Of meng er voor hummus bi tahina 2 tot 3 eetlepels tahini of sesampasta door. Voeg naar smaak wat zout, gemalen komijn, gemalen koriander en een snufje cayennepeper toe en serveer de hummus in een diep bord, royaal besprenkeld met olijfolie en gegarneerd met wat paprikapoeder en platte peterselie.
[ Beeld: Jane Rix | Shutterstock.com ]