Groene hummus
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 2 eetlepels tahini
- 3 boerenkoolbladeren, stengels verwijderd
- 1 theelepel zeezout
- 1 teentje knoflook
- sap van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Doe de boerenkool in een foodprocessor of blender met de rest van de ingrediënten en zet deze aan tot je een gladde pasta hebt.
Voeg water toe tot de hummus de gewenste dikte heeft.
Extra benodigd
Foodprocessor of blender
Kookboek
Het recept 'Groene hummus' is afkomstig uit het kookboek...
Boerenkool
Amelia Wasiliev
'Boerenkool' biedt 69 eenvoudige en heerlijke boerenkoolrecepten voor sapjes, salades en meer. Ontdek nieuwe bereidingswijzen en smaken: combineer... lees verder
© Uitgeverij Becht