Groene hummus

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels tahini
  • 3 boerenkoolbladeren, stengels verwijderd
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Doe de boerenkool in een foodprocessor of blender met de rest van de ingrediënten en zet deze aan tot je een gladde pasta hebt.

Voeg water toe tot de hummus de gewenste dikte heeft.

Extra benodigd

Foodprocessor of blender

Kookboek

Het recept 'Groene hummus' is afkomstig uit het kookboek...

Boerenkool

Amelia Wasiliev

'Boerenkool' biedt 69 eenvoudige en heerlijke boerenkoolrecepten voor sapjes, salades en meer. Ontdek nieuwe bereidingswijzen en smaken: combineer... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hummus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!