Hummus met pijnboompitten
bereiden
Ingrediënten
- ca. 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 1 teentje knoflook, geperst
- sap van ½ citroen (misschien iets meer)
- 1 theelepel komijn
- mespuntje chilivlokken
- 4 eetlepels olijfolie, plus extra voor het besprenkelen
- 3 eetlepels tahin
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiden
Schep de kikkererwten in een kom en voeg de knoflook, het citroensap, de specerijen, olie, tahin en ½ theelepel zout toe. Roer al deze ingrediënten door elkaar en prak ze met een pureestamper tot een romige puree met een grove textuur. Dit duurt ca. 5 minuten.
Voeg een eetlepel koud water toe om de hummus te verdunnen en meng nog eens goed; voeg zo nodig wat extra water toe. Proef en voeg eventueel nog wat zout of citroensap toe, want daarmee komt de smaak van hummus goed tot zijn recht.
Rooster tot slot de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan - reken hiervoor ca. 1 minuut; schud af en toe met de pan. Serveer de hummus besprenkeld met wat extra olijfolie en bestrooid met de pijnboompitten.
Kookboek
Het recept 'Hummus met pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
Koken op wielen
Martin Dorey & Sarah Randell
Wie droomt er niet van eropuit te trekken met zo'n leuk camperbusje en te genieten van de vrijheid en de natuur? In 'Koken op wielen' vind je meer dan 80 recepten die je... lees verder
© Kosmos UitgeversHummus tips
Reacties op dit recept
- Loes In plaats van water, gebruik ik yoghurt om de hummus te verdunnen.