Kikkererwtenpuree (hummus)
2 koppen hummus
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 blikken kikkererwten à 300 g, afgespoeld, uitgelekt
- 2 eetlepels tahin
- 80 ml citroensap
- 3 teentjes knoflook, in vieren
- 125 ml olijfolie
Bereiden
Meng de kikkererwten, de tahin, het citroensap, de knoflook en 60 ml water in een keukenmachine tot een bijna glad geheel. Schenk terwijl de motor draait de olie er in een dunne, gelijkmatige straal bij tot het mengsel glad is.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Serveer de hummus met repen wortel.
Kookboek
Het recept 'Kikkererwtenpuree (hummus)' is afkomstig uit het kookboek...
Pesto, dippers en salsa's
diverse auteurs
Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder
© De Lantaarn. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.comHummus tips
Reacties op dit recept
- maria In plaats van de olijfolie en de tahin kan je ook sesamolie nemen. Tahin wordt bereid door een aantal eetlepels sesamzaad te vermengen met limoen- of citroensap, een teentje geperste knoflook en gehakte peterselie. Daarna wordt het mengsel geroerd en water toegevoegd tot de gewenste dikte bereikt is. Eventueel wordt er nog zoete paprikapoeder over gestrooid.