Makkelijke salsiccia ragù
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- scheut olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 kg verse worst
- 150 ml rode wijn
- 600 g pomodorini-tomaten uit blik
- handvol platte peterselie
Bereiden
Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes. Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Verwijder het vel van de worst en prak fijn. Voeg toe en bak kort mee.
Voeg de rode wijn toe en kook tot de wijn is verdampt. Voeg dan de tomaten toe en een snufje zout. Doe het deksel op de pan en laat rustig sudderen op een laag vuurtje.
Haal daarna het deksel van de pan en zet het vuur gedurende 15 minuten iets hoger zodat de saus kan inkoken.
Hak de platte peterselie fijn en voeg op het laatst toe. Meng goed en serveer met heerlijke tagliatelle of pappardelle.
Opmerking
Emilia-Romagna is de regio waar de heerlijke ragù tomatensaus vandaan komt. Het recept is officieel vastgelegd, maar toch heeft iedereen zo zijn eigen variatie erop. Ik geef je mijn makkelijke ragùsaus die ik vaak maak. Hiervoor gebruik ik pomodorini-tomaten, die net wat zoeter zijn en een lekkere basis vormen voor de saus.
Het recept 'Makkelijke salsiccia ragù' is afkomstig uit het kookboek Mangiamo! van Sarah Puozzo.
© Uitgeverij Lannoo.