Pastasaus: tomatensaus met oregano
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 kg zongerijpte tomaten, in stukken
- 1 theelepel chilipoeder
- 4 takjes oregano, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook heel even aan. Voeg de tomaten, chilipoeder en de helft van de oregano toe en laat het geheel afgedekt ca. 15 minuten heel zachtjes sudderen.
Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer en wrijf het boven een andere pan door een zeef. Roer de rest van de oregano erdoor. Laat de saus nog ca. 10 minuten pruttelen tot deze mooi dik wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Extra benodigd
Staafmixer
Variatietip
Deze tomatensaus krijgt elke keer een heel ander karakter als u de oregano vervangt door bijvoorbeeld tijm, salie of gemengde verse kruiden.
Het recept 'Pastasaus: tomatensaus met oregano' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Elena Veselova | Shutterstock.com