Pastasaus: alla puttanesca
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- 1 blikje ansjovisfilets à 48 g, kleingesneden
- 1 kg rijpe tomaten of 2 blikken gepelde tomaten à 400 g, kleingesneden
- 100 g zwarte olijven, ontpit
- handje peterselieblaadjes, fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ansjovis toe en bak al roerend tot de ansjovis is gesmolten.
Schep de tomaten bij de ansjovispasta en roerbak dit mengsel op hoog vuur tot het een dikke saus geworden is.
Temper het vuur en roer de olijven, de peterselie en de kappertjes erdoor. Serveer direct. Serveer met spaghetti.
Kookboek
Het recept 'Pastasaus: alla puttanesca' is afkomstig uit het kookboek...
100 Pastasauzen
Thea Spierings
Pasta is de ideale maaltijd. Makkelijk met een snelle saus doordeweeks, bijzonder als je het zelf maakt en serveert tijdens een diner en perfect met een saus uit de... lees verder
© Caplan Books