Pastasaus: tomatensaus met oregano

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 kg zongerijpte tomaten, in stukken
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 4 takjes oregano, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook heel even aan. Voeg de tomaten, chilipoeder en de helft van de oregano toe en laat het geheel afgedekt ca. 15 minuten heel zachtjes sudderen.

Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer en wrijf het boven een andere pan door een zeef. Roer de rest van de oregano erdoor. Laat de saus nog ca. 10 minuten pruttelen tot deze mooi dik wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Deze tomatensaus krijgt elke keer een heel ander karakter als u de oregano vervangt door bijvoorbeeld tijm, salie of gemengde verse kruiden.

Bron

Het recept 'Pastasaus: tomatensaus met oregano' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Elena Veselova | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Pastasaus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!