Pastasaus: klassieke tomatensaus

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,9
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten, vers of uit blik
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, kleingesneden
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 2 eetlepels verse tuinkruiden (basilicum, peterselie, oregano, tijm), kleingesneden

Bereiden

Gebruikt u verse tomaten, ontvel ze dan (inkruisen en onderdompelen in kokend water) en hak ze grof. Gebruikt u tomaten uit blik, snijd dan de tomaten in grove stukken en laat ze uitlekken.

Verhit de olijfolie in een pan. Bak ui, wortel en bleekselderij 1 minuut aan en roer er de tomaten en tuinkruiden door. Laat 30 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.

Tip

Verdubbel of vermenigvuldig de hoeveelheden en vries (een deel van) de saus in. Lekker makkelijk!

Kookboek

Het recept 'Pastasaus: klassieke tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...

100 Pastasauzen

Thea Spierings

Pasta is de ideale maaltijd. Makkelijk met een snelle saus doordeweeks, bijzonder als je het zelf maakt en serveert tijdens een diner en perfect met een saus uit de... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Pastasaus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!