Pastasaus: alla bolognese
- 2 liter saus
- 140 min
- waardering 7,9
- Sauzen / dips
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 theelepels olijfolie
- 200 g pancetta, fijngesneden
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 1 kleine wortel, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 600 g rundergehakt
- 125 ml droge rode wijn
- 250 ml runderbouillon
- 140 g tomatenpuree
- 880 g tomaten uit blik, grof gehakt
- 5 eetlepels grof gehakte verse bladpeterselie
- 2 eetlepels grof gehakte verse oregano
Bereiden
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak hierin de pancetta al roerend knapperig. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak ze al omscheppend mee tot ze zacht worden. Doe het gehakt erbij en bak dit mee tot het van kleur verandert; roer af en toe.
Schenk de wijn erbij, breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 5 minuten pruttelen. Voeg de bouillon, tomatenpuree en tomaten (niet uitgelekt) toe. Breng de saus aan de kook en zet het vuur dan weer laag. Laat de saus 1 uur met het deksel op de pan pruttelen.
Haal het deksel van de pan en laat de saus nog 30 minuten pruttelen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Haal de pan van het vuur en roer de kruiden door de bolognesesaus.
Variatietip
Probeer eens een combinatie van bijvoorbeeld varkens- en lamsgehakt.
Kookboek
Het recept 'Pastasaus: alla bolognese' is afkomstig uit het kookboek...
Sauzen & dressings
diverse auteurs
Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder
© De Lantaarn