Advocaatroom

  • 6 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Sauzen / dips
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 60 g suiker
  • 60 g eidooiers
  • ¼ vanillestokje, alleen het merg
  • 70 g wodka
  • 400 ml room

Bereiden

Breng water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom op de steelpan en meng daarin de suiker met de eidooiers, het vanillemerg en een snuf zout. Verwarm een roer goed tot er een gladde massa ontstaat.

Voeg de wodka toe en verwarm het mengsel tot 62 °C. Blijf goed roeren. Zet een kom ijswater klaar.

Zet de bodem van de pan in het ijswater en laat al roerend afkoelen.

Klop de room lobbig en roer er naar smaak de advocaat doorheen. Roer niet te lang, anders kan de saus gaan schiften.

Lekker bij: steenvruchten, rode vruchten, taart, cake, chocolade.

Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling. De advocaat kun je 7 dagen bewaren.

Extra benodigd

Kookthermometer

Kookboek

Het recept 'Advocaatroom' is afkomstig uit het kookboek...

Sausbijbel

Julius Jaspers

Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in 'Sausbijbel' aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!