Bittere chocoladesaus

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Sauzen / dips
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g bittere chocolade
  • 100 ml lightroom
  • 2 eetlepels boter

Bereiden

Breek de chocolade in stukjes of hak grof met een mes. Doe in een kommetje en zet dat in een warmwaterbad.

Roer er de lightroom en de boter bij en laat op een zacht vuur smelten. Laat vooral niet te warm worden, want dan wordt de chocolade droog.

Lekker bij wafels, banaan, vanille-ijs, broodpudding, cake, profiteroles en warm appelgebak.

Variatietip

Met deze chocoladesaus kun je eindeloos variëren. Werk ze verder af met 4 eetlepels fijngehakte muntblaadjes, amandelschilfers, gepofte rijst, popcorn of gehakte noten.

Tip

Als je de saus in de magnetron wilt maken, zet de magnetron dan op de laagste stand en roer regelmatig om. Laat de saus zeker niet te lang in de magnetron staan, want dan verbrandt ze.

Kookboek

Het recept 'Bittere chocoladesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen

Veronique de Meyer

In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!