Bittere chocoladesaus
bereiden
Ingrediënten
- 100 g bittere chocolade
- 100 ml lightroom
- 2 eetlepels boter
Bereiden
Breek de chocolade in stukjes of hak grof met een mes. Doe in een kommetje en zet dat in een warmwaterbad.
Roer er de lightroom en de boter bij en laat op een zacht vuur smelten. Laat vooral niet te warm worden, want dan wordt de chocolade droog.
Lekker bij wafels, banaan, vanille-ijs, broodpudding, cake, profiteroles en warm appelgebak.
Variatietip
Met deze chocoladesaus kun je eindeloos variƫren. Werk ze verder af met 4 eetlepels fijngehakte muntblaadjes, amandelschilfers, gepofte rijst, popcorn of gehakte noten.
Tip
Als je de saus in de magnetron wilt maken, zet de magnetron dan op de laagste stand en roer regelmatig om. Laat de saus zeker niet te lang in de magnetron staan, want dan verbrandt ze.
Kookboek
Het recept 'Bittere chocoladesaus' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen
Veronique de Meyer
In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder
© Standaard Uitgeverij