Green goddess dip

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Sauzen / dips
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 35 g bladpeterselie (houd een paar blaadjes apart ter garnering)
  • 35 g zachte, groene kruiden zoals dille, bieslook, munt en/of basilicum
  • 200 g Griekse yoghurt 10% (of gebruik plantaardige yoghurt)
  • ½ avocado
  • sap en rasp van ½ biologische citroen
  • 2 ansjovisfilets op olie (of gebruik kappertjes)
  • 15 g pijnboompitten
  • doperwtenscheuten (optioneel)

Bereiden

Meng alle ingrediënten, behalve de pijnboompitten, in een keukenmachine en mix tot een gladde dip. Breng op smaak met zout en peper.

Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een droge koekenpan, of tot deze goudbruin zijn.

Garneer de dip met de pijnboompitten, eventueel doperwtenscheuten en de apart gehouden peterselieblaadjes.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Green goddess dip' is afkomstig uit het kookboek...

Van de plank

Elize van Steen

Met 'Van de plank' van Elize van Steen (@deli_zabeth) maak je feestelijke en originele grazing boards en borrelplanken voor élk moment. Wanneer je gasten over de vloer hebt wil je graag iets feestelijks op tafel zetten. En wat is er beter dan... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Claudia Damen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!