Mosterdsaus voor vis

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel mosterd
  • citroensap
  • nootmuskaat

Bereiden

Doe de boter in een steelpannetje en laat smelten op een zacht vuur.

Doe de eierdooier met de mosterd in een kommetje en roer glad met een klopper.

Zet het kommetje in een warmwaterbad. Giet de gesmolten boter beetje bij beetje bij de eierdooier en de mosterd. Klop telkens goed op zodat de saus mooi kan binden.

Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.

Kookboek

Het recept 'Mosterdsaus voor vis' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen

Veronique de Meyer

In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!