Mosterdsaus voor vis
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g boter
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel mosterd
- citroensap
- nootmuskaat
Bereiden
Doe de boter in een steelpannetje en laat smelten op een zacht vuur.
Doe de eierdooier met de mosterd in een kommetje en roer glad met een klopper.
Zet het kommetje in een warmwaterbad. Giet de gesmolten boter beetje bij beetje bij de eierdooier en de mosterd. Klop telkens goed op zodat de saus mooi kan binden.
Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
Kookboek
Het recept 'Mosterdsaus voor vis' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen
Veronique de Meyer
In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder
© Standaard Uitgeverij