Piccalilly met mosterd
- 2 kg piccalilly
- 45 min
- waardering 8,3
- Sauzen / dips
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g bloemkool, in roosjes verdeeld
- 225 g snijbonen, afgehaald
- 225 g groene tomaten, in stukjes gesneden
- 500 g sjalotjes, gepeld, grote exemplaren doormidden gesneden
- 1 kg courgettes, in blokjes gesneden
- 400 g zout
- 1,7 liter moutazijn
- 200 g suiker
- 1 bolle eetlepel Colman’s mosterdpoeder of een andere soort pittig mosterdpoeder
- 2 theelepels mosterdzaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 kleine, gedroogde chilipepers
- 40 g maïzena
- 2 eetlepels geelwortel
Voorbereiden
Meng alle groenten en schik ze om en om met telkens een laagje zout in laagjes in een ruime kom. Laat een nacht trekken.
Bereiden
Giet de volgende dag de groenten af en spoel ze grondig onder de koude kraan om al het zout te verwijderen. Laat de groenten opnieuw goed uitlekken.
Giet de moutazijn in een pan en roer er de suiker, het mosterdpoeder, mosterdzaad, gemberpoeder en de gesnipperde, gedroogde chilipepers door. Voeg de groenten toe en laat alles sudderen tot de groenten bijtgaar zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf bepalen hoe gaar je de groenten wilt; dat wil zeggen, bijtgaar of door en door gaar.
Meng de maïzena met de geelwortel en een paar eetlepels azijn uit de pan. Roer dit papje door het groentenmengsel en laat 2 tot 3 minuten koken tot het gebonden is.
Schep de piccalilly in hete, gesteriliseerde potten en sluit die af.
Tip
Piccalilly is een uitstekende manier om groenten in seizoen uit je eigen moestuin in te maken. Je kunt de combinatie aanpassen aan wat er op dat moment verkrijgbaar is. Dit recept is ook een uitstekend manier om een overschot aan courgettes (grote en kleine) mee te verwerken.
Kookboek
Het recept 'Piccalilly met mosterd' is afkomstig uit het kookboek...
Jams, chutneys & tafelzuur
Gloria Nicol
De lekkerste recepten voor jams, chutneys en tafelzuur, plus essentiële informatie over inmaaktechnieken en het nodige gereedschap. Met deze recepten maak je... lees verder
© Good Cook