Pindasaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Sauzen / dips
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie of palmolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 koffielepel ketchup
  • 2 eetlepels suiker
  • sambal oelek
  • gemberpoeder

Bereiden

Verhit de olie in een pan en voeg de ui en de knoflook toe. Laat even stoven.

Zet de pan in een warmwaterbad. Doe de pindakaas en de bouillon erbij en roer glad. Voeg de ketchup toe en roer glad.

Voeg dan de suiker en een mespuntje sambal oelek toe en roer.

Breng op smaak met gemberpoeder en houd warm tot net voor het opdienen.

Kookboek

Het recept 'Pindasaus' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen

Veronique de Meyer

In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!