Pindasaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie of palmolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 8 eetlepels pindakaas
- 200 ml groentebouillon
- 1 koffielepel ketchup
- 2 eetlepels suiker
- sambal oelek
- gemberpoeder
Bereiden
Verhit de olie in een pan en voeg de ui en de knoflook toe. Laat even stoven.
Zet de pan in een warmwaterbad. Doe de pindakaas en de bouillon erbij en roer glad. Voeg de ketchup toe en roer glad.
Voeg dan de suiker en een mespuntje sambal oelek toe en roer.
Breng op smaak met gemberpoeder en houd warm tot net voor het opdienen.
Kookboek
Het recept 'Pindasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke dips, dressings, tapenades & sauzen
Veronique de Meyer
In dit receptenboek vind je klassiekers als guacamole, olijventapenade, cocktailsaus, mousselinesaus, hollandaise... lees verder
© Standaard Uitgeverij