Rouille
- 250 ml rouille
- 25 min
- waardering 8,1
- Sauzen / dips
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 middelgrote rode paprika
- 70 g droog broodkruim
- 1 vers rood Thais chilipepertje, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, in vieren
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel cayennepeper
- 60 ml olijfolie
Bereiden
Snijd de paprika in vieren; verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Rooster de stukken paprika onder de grill of in een hete oven met het vel naar boven tot het vel zwartgeblakerd is. Bedek ze 5 minuten met plasticfolie; verwijder het vel en hak het vruchtvlees grof.
Meng het broodkruim met 60 ml water in een kleine kom en laat dit 2 minuten staan. Mix de paprika en het geweekte broodkruim met het pepertje, de knoflook, het citroensap en de cayennepeper in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Voeg de olie door de vulopening in een dun, gelijkmatig straaltje toe terwijl de machine langzaam draait. Laat de machine draaien tot de rouille indikt.
Extra benodigd
Plasticfolie, keukenmachine
Rouille
Het Franse woord rouille betekent 'roest' en verwijst naar de dieprode kleur van de saus. Deze saus met paprika en peper wordt vaak gebruikt om de smaak van bijvoorbeeld bouillabaisse te completeren.
Kookboek
Het recept 'Rouille' is afkomstig uit het kookboek...
Sauzen & dressings
diverse auteurs
Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder
© De Lantaarn