Rouille

  • 250 ml rouille
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Sauzen / dips
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 middelgrote rode paprika
  • 70 g droog broodkruim
  • 1 vers rood Thais chilipepertje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, in vieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 60 ml olijfolie

Bereiden

Snijd de paprika in vieren; verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Rooster de stukken paprika onder de grill of in een hete oven met het vel naar boven tot het vel zwartgeblakerd is. Bedek ze 5 minuten met plasticfolie; verwijder het vel en hak het vruchtvlees grof.

Meng het broodkruim met 60 ml water in een kleine kom en laat dit 2 minuten staan. Mix de paprika en het geweekte broodkruim met het pepertje, de knoflook, het citroensap en de cayennepeper in de keukenmachine tot een glad mengsel.

Voeg de olie door de vulopening in een dun, gelijkmatig straaltje toe terwijl de machine langzaam draait. Laat de machine draaien tot de rouille indikt.

Extra benodigd

Plasticfolie, keukenmachine

Rouille

Het Franse woord rouille betekent 'roest' en verwijst naar de dieprode kleur van de saus. Deze saus met paprika en peper wordt vaak gebruikt om de smaak van bijvoorbeeld bouillabaisse te completeren.

Kookboek

Het recept 'Rouille' is afkomstig uit het kookboek...

Sauzen & dressings

diverse auteurs

Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!