Sjalotten-sojasaus
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,5
- Sauzen / dips
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 120 ml olijfolie
- 4 bananensjalotten, gesnipperd
- 60 ml ketjap manis
Bereiden
Verhit de helft van de olijfolie in een sauspan. Bak de sjalot glazig.
Voeg de overige olijfolie en de ketjap toe en laat met 10 procent inkoken.
Lekker bij: groente, vlees, gevogelte, wild. Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling.
Kookboek
Het recept 'Sjalotten-sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Sausbijbel
Julius Jaspers
Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in 'Sausbijbel' aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en... lees verder
© Carrera culinair. Beeld: Dennis Brandsma