Tzatziki van cashewnoten

  • 1 kommetje
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g cashewnoten
  • 1 komkommer
  • 1 koffielepel dille
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • sap van ½ citroen

Bereiden

Kook de cashewnoten 15 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze uitlekken.

Snijd de komkommer doormidden. Schil de helft en snijd die in blokjes.

Mix de cashewnoten met de komkommerblokjes tot een gladde puree.

Rasp de rest van de ongeschilde komkommer, pers het sap eruit en vermeng de geraspte komkommer met de puree.

Breng de tzatziki op smaak met de dille, de knoflook, het citroensap, peper en zout.

Extra benodigd

Blender of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Tzatziki van cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Veggie voor starters

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Dit kookboek is een gids om anders te leren koken, met groenten in de hoofdrol. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is in de vegetarische... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Saus recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!