Wasabicrème
- 250 ml saus
- 10 min
- waardering 8,5
- Sauzen / dips
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels wasabi, of meer naar smaak
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel mirin
- 200 ml room
Bereiden
Meng de wasabi met de rijstazijn en de mirin.
Meng de room door het wasabimengsel en verwarm in een sauspan tot 60 °C. Breng op smaak met zout en peper.
Laat een half uur staan en breng opnieuw op smaak.
Bewaaradvies: direct gebruiken.
Extra benodigd
Kookthermometer
Tip
Wil je liever een koude crème? vervang de room dan door crème fraîche en laat het opwarmen achterwege.
Opmerking
Wasabi uit een tube wordt gemaakt van mierikswortel en groene kleurstof. Verse wasabi is de bom maar moeilijk te krijgen. Je raspt het over een stukje haaienhuid op een plankje (echt waar) en het is totaal niet groen. Het is wel wat sterker dan wasabi uit een tube, maar wel veel lekkerder.
Kookboek
Het recept 'Wasabicrème' is afkomstig uit het kookboek...
Sausbijbel
Julius Jaspers
Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in 'Sausbijbel' aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en... lees verder
© Carrera culinair. Beeld: Dennis Brandsma