Aardappelsoep met champignons

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 bouillonblokjes (rund of eventueel kip)
  • 300 g aardappelen, in blokjes
  • azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels room (of melk)
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiden

Doe 1 liter water in een pan en zorg ervoor dat je nog plaats over hebt voor de groenten. Doe het deksel op de pan, zet hem op het vuur en breng het water aan de kook. Doe de bouillonblokjes in de pan wanneer het water kookt en roer even tot ze opgelost zijn.

Doe de aardappelblokjes, een klein scheutje azijn en het laurierblaadje erbij. Zet het vuur wat zachter, doe het deksel opnieuw op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes koken. Tegen die tijd zouden je aardappelen echt goed gaar moeten zijn. Proef even en als dat niet zo is, laat je de soep nog wat verder koken.

Bak intussen de champignonplakjes aan in een pan met 4 eetlepels boter.

Verwijder het laurierblaadje uit de soep. Mix de soep glad met behulp van een staafmixer.

Doe de champignons in de soep. Zet het vuur uit en doe de room en het citroensap in de soep. Roer even. Proef nu. Vind je de soep een beetje flauw, doe er dan nog wat peper en zout bij.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Aardappelsoep met champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Studentenkookboek

diverse auteurs

Voor een eenvoudige, snelle hap, een gezonde wok of een budgetvriendelijke, zelfbereide magnetronmaaltijd. In dit kookboek vind je gerechten voor alle gelegen... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Aardappelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!