Aardappelsoep met krokante ham en dille
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 wortels, in stukken
- 2 stengels selderij, in kleine boogjes
- 1 ui, grof gesneden
- 400 g aardappelen, in blokjes
- 1 eetlepel boter
- 1 liter vetarme kippenbouillon (van 2 blokjes)
- 250 ml halfvolle melk
- 50 g magere baconreepjes
- verse dille, gesnipperd
- 4 sneetjes geroosterd volkorenbrood
Bereiden
Stoof de wortels, selderij, ui en aardappelen in de boter gedurende 10 minuten. Voeg er dan de bouillon en de melk aan toe en laat in 15 tot 20 minuten gaar worden. Kruid met peper en een beetje zout en pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
Bak de reepjes bacon krokant in een pan met antiaanbaklaag.
Werk de soep af met de krokante bacon en de dille en serveer met het geroosterde volkorenbrood.
Extra benodigd
Blender of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Aardappelsoep met krokante ham en dille' is afkomstig uit het kookboek...
Gezond koken in een handomdraai
diverse auteurs
Gezond koken kun je leren. Het is zelfs niet zo moeilijk. Bovendien kost het niet meer tijd en hoeft het zelfs helemaal niet duurder te zijn. In dit kookboek tonen we... lees verder
© Uitgeverij Lannoo