Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels geraspte verse gember
- 500 g zoete aardappelen, in stukken
- 1 liter bouillon
- 200 ml kokosmelk (blik)
- sap van 2 limoenen
Bereiden
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
De combinatie van zoete aardappels en limoen is heel bijzonder. Zoete aardappels kun je bij tropische toko's kopen, maar ook veel groenteboeren verkopen ze tegenwoordig.
Kookboek
Het recept 'Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine vegetarische keuken
diverse auteurs
De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder
© Uitgeverij Becht