Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 500 g zoete aardappelen, in stukken
  • 1 liter bouillon
  • 200 ml kokosmelk (blik)
  • sap van 2 limoenen

Bereiden

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Extra benodigd

Staafmixer

Opmerking

De combinatie van zoete aardappels en limoen is heel bijzonder. Zoete aardappels kun je bij tropische toko's kopen, maar ook veel groenteboeren verkopen ze tegenwoordig.

Kookboek

Het recept 'Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine vegetarische keuken

diverse auteurs

De meest smaakvolle vegetarische gerechten uit de eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld. Dit handzame dikke boekje staat vol recepten die ieder... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (43 stemmen)

Zoete aardappelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • ChristianZoete aardappels kun je ook steeds vaker bij de betere supermarkten kopen en bij sommige natuur(voeding)winkels.

    reageren

  • SanderTwee limoenen per liter soep was bij mij iets te zuur. Hangt waarschijnlijk van de limoen af. Ik zou met 1 beginnen en even proeven. Ik denk dat ik de volgende keer een steeltje Sereh / Lemon grass probeer in plaats van limoen.

    reageren

  • florentIk vind het een heerlijk recept dat zeer lekker past in mijn dieet.

    reageren

  • mMet citroengras nog lekkerder en met toevoeging van groenten een lekkere maaltijdsoep.

    reageren

  • PeterEen heel goed recept, maar inderdaad heb ik ook de limoen naar smaak toegevoegd. Ineens twee limoenen toevoegen is te veel.

    reageren

  • J.Ook ik heb minder limoensap gebruikt. Een beetje koriander toevoegen was ook heerlijk! De zoete aardappel haal ik bij onze Boer en Land winkel in Beverwijk.

    reageren

  • ZwanovskyEen verrukkelijke soep. Ook 1 limoen en een sereh stengel toegevoegd. Een deel van de kokosmelk vervangen door santen. Koriander erover voor het serveren, jammie!

    • MaaikeHi, vraagje, hoe bereid je de sereh? De suggestie klinkt lekker maar ik weet niet hoe ik deze in dit recept moet toevoegen/bereiden.

    reageren

  • TinekeHeerlijk soepje... al vaak gemaakt, zonder limoen maar met sereh en santen. Ui vervangen door een preitje.

    reageren

  • LauraSuper lekker inderdaad. 2 limoenen vond ik ook te veel. Ik doe een beetje naar smaak en inderdaad sereh stengels mee laten koken. Ook pepertje fijnsnijden geeft een extra lekker scherpje erbij. Ook heerlijk met toppings: cashewnootjes, koriander, uitgebakken spek (klein beetje) en/of wat Bulgaarse yoghurt erin.

    reageren

  • PlienJa, te veel limoen. Een halve limoen is voldoende.

    reageren

  • JoyceIk mis alleen nog gele Thaise curry pasta (go Thai van de Jumbo) en inderdaad koriander en limoen. Smullen!!!

    reageren

  • JuneDit is mijn favoriete zoete aardappelsoep. Ook ik gebruik maar 1 limoen in plaats van 2. Door alle tips ben ik ook serehstengel gaan toevoegen en dat maakt de soep helemaal af.

    reageren

  • BernadetteWie kan mij helpen: hoe moet ik de zoete aardappel gaan bereiden, gewoon met schil in stukken?

    • LouJe schilt de zoete aardappelen en daarna snijd je ze in stukken.

    • samIk laat de schil er altijd aan. Zitten veel vitamines in en pureer je gemakkelijk mee.

    reageren

  • MonikieVandaag de soep gemaakt met een eigen final touch. Halve theelepel garam massala meegebakken met uitjes en knoflook. Absoluut niet 2 limoenen, veel te zuur. Halfje is ruimschoots voldoende met een stuk sereh. Koriander maakt het echt af.

    • ErikOf Vadouvan of Indian Rub van JB.

    reageren

  • marisolIk ga deze soep vanavond maken, en doe er een halve pot kikkererwten doorheen!

    reageren

  • AnsErg lekker! Heb er een limoen in gedaan ipv 2 en half rood pepertje erbij. Het is een blijvertje!

    reageren

  • maolKikkererwten toevoegen is wellicht een goed idee, anders mis je zeker eiwitten.

    • ErikDan zou ik in plaats van kikkererwten gele linzen nemen.

    reageren

  • KarinHeerlijk soepje met 1 limoen, maar zou ook ietsje meer mogen zijn (probeer ik nog eens uit). De helft van deze soep (we zijn met z’n 2en) vul ik aan met taugé en sugersnaps en ietsje rode peper.

    reageren

  • AstridGaat de kokosmelk niet schiften als je deze 10 minuten mee kookt?

    • RenskeBij mij is dat inderdaad gebeurt! Qua smaak denk ik geen verschil, maar het ziet er niet fraai uit helaas.

    • RowenaIk heb deze soep al heel vaak gemaakt, maar bij mij is hij nog nooit gaan schiften.

    • LiekeIk kook de ui, knoflook, gember 15 minuten in een beetje water. De aardappels kook ik in 15 minuten in schil als ze gaar zijn velletje eraf pureren samen met de andere spullen, dan lemon en kokosmelk. Klaar.

    reageren

  • ShantieVandaag voor het eerst gemaakt met sereh en een limoen. Het is overheerlijk.

    reageren

  • EstelleTeveel limoen, halve is al goed.

    reageren