Aspergesoep met gerookte zalm
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- schillen en 'kontjes' van ca. 25 asperges
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml wijn
- 100 ml room
- 2 gekookte asperges, in stukjes
- 100 g gerookte zalmsnippers
Bereiden
Smoor de schillen en de kontjes van de asperges in de boter. Strooi de bloem erover en bak deze even mee.
Voeg de bouillon, de wijn en de room toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen en passeer de soep door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de zalm en de asperges over vier borden en schenk de warme soep erover. In plaats van zalm kun je ook gerookte paling of een andere vissoort gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Aspergesoep met gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Soep boekbox
Lineke Barendregt
In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 recepten voor je eigen soepmoment. Van een heldere bouillon of een goedgevulde borsjtsj tot een Indiase... lees verder
© Mo'Media