Bietensoep met wodkaroom
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 g gekookte bietjes
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 theelepel gemalen komijn
- 25 g hazelnoten
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel wodka
Bereiden
Trek het velletje van de bietjes en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer.
Doe de bietjes met 500 ml water, het bouillonblokje en de komijn in een pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Roer de zure room los met de wodka en veel zwarte peper.
Proef of de soep peper en/of zout nodig heeft. Schep de soep in borden of kommen, schep er een lepel wodkaroom op en strooi er een paar hazelnoten in.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Bietensoep met wodkaroom' is afkomstig uit het kookboek...
Tough Cookie
Lotje Deelman
Foodwriter Lotje Deelman schreef jarenlang voor haar vaders verjaardag supersimpele, geraffineerde recepten om hem te leren koken. En met succes: haar vader
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom