Bietensoep met wodkaroom

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g gekookte bietjes
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 25 g hazelnoten
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel wodka

Bereiden

Trek het velletje van de bietjes en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer.

Doe de bietjes met 500 ml water, het bouillonblokje en de komijn in een pan en laat 10 minuten zachtjes koken.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

Roer de zure room los met de wodka en veel zwarte peper.

Proef of de soep peper en/of zout nodig heeft. Schep de soep in borden of kommen, schep er een lepel wodkaroom op en strooi er een paar hazelnoten in.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Bietensoep met wodkaroom' is afkomstig uit het kookboek...

Tough Cookie

Lotje Deelman

Foodwriter Lotje Deelman schreef jarenlang voor haar vaders verjaardag supersimpele, geraffineerde recepten om hem te leren koken. En met succes: haar vader... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Bietensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!