Bloemkoolsoep met blauwaderkaas en bieslookolie
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 preien, het witte gedeelte in plakjes en gewassen
- 1 vers laurierblad
- 1 à 2 aardappels, totaal ca. 200 g, geschild en in blokjes
- 1 bloemkool, ca. 800 g, roosjes, in kleine stukjes
- 1,5 liter groentebouillon
- 100 g Hollandse blauwaderkaas + extra ter garnering, geraspt of in kleine blokjes
- voor de bieslookolie
- 12 g bieslook, fijngehakt + iets extra ter garnering
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de prei tot deze glazig is. Voeg het laurierblad en de aardappelblokjes toe en bak even mee. Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 12 minuten koken, of tot de roosjes en de aardappels gaar zijn.
Maak intussen de bieslookolie. Plet de fijngehakte bieslook een beetje in een vijzel. Doe er de olie bij met wat zout en meng goed. Zet apart.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de kaas toe en roer even zodat de kaas smelt.
Dien op met de resterende kaas erop, druppel er wat bieslookolie over en maak af met wat fijngehakte bieslook.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Bloemkoolsoep met blauwaderkaas en bieslookolie' is afkomstig uit het kookboek...
Share
Natascha Boudewijn
In 'Share' deelt Natascha Boudewijn de lekkerste recepten uit het kookatelier 'de Keuken van Greendelicious', geïnspireerd op de verschillende keukens... lees verder
© Uitgeverij Becht