Gordon Ramsay: romige bloemkoolsoep met zuring

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, zonder steeltjes, roosjes kleingesneden
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in stukjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 15 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter lichte kippenbouillon of groentebouillon
  • 500 ml volle melk
  • 100 ml double cream of slagroom
  • 6 grote blaadjes zuring, steeltjes bijgesneden en dan in reepjes
  • 2 eetlepels kaviaar (desgewenst)

Bereiden

Doe de bloemkoolroosjes, aardappel en ui met de boter en olie in een pan. Verwarm dit op laag vuur. Dek de pan zodra de inhoud begint te bruisen af en smoor alles zachtjes ca. 10 minuten. De groenten mogen geen kleur krijgen.

Voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook. Doe dan de melk erbij en breng de soep langzaam aan de kook (zodat de melk niet gaat schuimen). Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de groenten dan onafgedekt in 10-15 minuten zachtjes gaar worden.

Doe de helft van de room erbij. Pureer alles in een keukenmachine of blender, of in de pan met een staafmixer. Wrijf de puree met de achterkant van een soeplepel door een zeef in een schone pan.

Roer de resterende room erdoor. Proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout en peer toe. Breng de soep aan de kook. Schep hem in soepborden en maak elke portie af met reepjes zuring en eventueel wat kaviaar. Serveer de soep meteen.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender of staafmixer

Opmerking

'Aan deze eenvoudige roomsoep kun je gaan denken wanneer de dagen weer korter worden. Er zijn dan nog steeds puntige zuringblaadjes in de tuin te vinden en voor deze soep heb je er niet veel van nodig - net genoeg om de roomkleur wat op te fleuren. Garneer de soep voor een luxe variant met wat kaviaar. In de zomer kun je hem licht gekoeld serveren.' - Gordon Ramsay

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: romige bloemkoolsoep met zuring' is afkomstig uit het kookboek...

Het geheim van de chef per seizoen

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay laat in 'Het geheim van de chef per seizoen' zien hoe je met de sterren van elk seizoen kan koken als een echte topchef. Zo hebben tomaten... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Bloemkoolsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!