Bonensoep met borlottibonen

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g verse of gedroogde borlottibonen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote wortel, geschild en in stukjes gesneden
  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 200 g pasta, bijvoorbeeld tubetti
  • 30 g salie, in reepjes
  • voor de garnering
  • 20 g gedroogde paprika, fijngehakt
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes gesneden

Bereiden

Als je gedroogde bonen gebruikt, moeten ze eerst 24 uur weken in water.

Doe de bonen in een grote steelpan met deksel met 2 hele teentjes knoflook, de bleekselderij en de wortel. Giet er zoveel water bij dat de groenten net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat het 1 uur koken, totdat de bonen zacht zijn. Giet de bonen af en bewaar wat van het kookwater.

Verwarm de olie in een grote steelpan en voeg 2 teentjes knoflook heel toe. Voeg de bonen, het kookwater en 200 ml heet water toe en breng het geheel weer aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar. Breng op smaak met wat zout en salie. Zorg ervoor dat de soep niet te droog wordt, voeg anders nog wat water toe.

Bak intussen de gedroogde paprika een paar minuten in de olijfolie. Dien de soep heet op en geefbij elk bord 1 theelepel gedroogde paprika. Verwijder de knoflook. Geef de ringetjes rode peper er apart bij, zodat iedereen die zelf naar smaak kan toevoegen.

Kookboek

Het recept 'Bonensoep met borlottibonen' is afkomstig uit het kookboek...

La Cucina d'Abruzzo

In 'La Cucina d'Abruzzo' staan het leven en vooral de culinaire roots van Giancarlo Acciavatti en Gemma Mirabilio centraal, eigenaren van het succesvolle

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Bonensoep tips