Groentebouillon met nori en verse tonijn
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 223 kcal
Ingrediënten
- 700 g gemengde wilde rijst
- 80 g kurkuma-citroengraspasta (zie onderaan het recept)
- 500 ml kokoswater
- 80 g edamamebonen
- 60 g shiitake, of 4 middelgrote champignons (1 per kom)
- 200 g paarse broccolispruiten
- 2 middelgrote wortelen, julienne gesneden
- 2 lente-uitjes, fijn gesneden
- 4 kleine radijsjes, fijn gesneden
- 5 g nori, dun gesneden
- 160 g verse tonijn, dun gesneden
- 10 g zwarte sesamzaadjes
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af als die klaar is en spoel af onder koud water om het garingsproces te stoppen. Zet aan de kant.
Sauteer de kurkuma-citroengraspasta voorzichtig op een laag vuur om alle smaken los te maken. Voeg het kokoswater toe, samen met 900 ml water en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Zeef het geheel daarna door een met kaasdoek of schone theedoek beklede zeef en schenk het over in een schone pan. Breng op smaak en breng weer zachtjes aan de kook.
Voeg alle groenten toe en laat 2-3 minuten meekoken, tot ze net warm zijn.
Doe de rijst in de kommen, bedek met de bouillon en de groenten. Garneer met de nori, verse tonijn en sesamzaadjes. Serveer direct.
Kurkuma-citroengraspasta
Voor circa 260 g pasta. Doe 2 verse heel hete rode chilipepers, 4 teentjes knoflook, 4 grof gehakte takjes citroengras, 30 g in plakjes gesneden gember, 4 rode sjalotjes (of 2 gewone), 2½ theelepel kurkumapoeder, 50 g verse kokosnoot (supermarkt) en 1 theelepel trassie met 4-5 eetlepels water in een bakje en pureer met een staafmixer tot een pasta. De ingrediënten zullen eerst moeilijk uiteenvallen, maar na een paar minuten pureren moet een mooie pasta ontstaan.
Kookboek
Het recept 'Groentebouillon met nori en verse tonijn' is afkomstig uit het kookboek...
Skinny soep
Kathryn Bruton
Kathryn Bruton maakt je soep skinny met deze 80 heerlijke recepten. Stuk voor stuk verrassende recepten met verse, gezonde ingrediënten die je een... lees verder
© Unieboek Het Spectrum