Runderbouillon met paddenstoelen en paprika
bereiden
wachten
Bevat per portie
70 kcal
3 g eiwit
4 g vet
6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 gele paprika's
- 125 g kastanjechampignons, in plakjes
- 100 g oesterzwammen, in plakjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 eetlepel boter
- 1 liter runder- of ossenstaartbouillon
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 2 takjes basilicum, in reepjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 225 °C. Rooster de paprika's ca. 20 minuten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Leg de paprika's in een schaal, dek deze af en laat ze ca. 10 minuten liggen. Trek het vel van de paprika's en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes en halveer ze.
Verhit de boter in een soeppan en bak de paddenstoelen in ca. 3 minuten bruin, laat het vocht verdampen. Schep de bosuitjes erdoor en schenk de bouillon en de sherry erbij. Voeg de paprikareepjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep heel zachtjes ca. 10 minuten doorkoken. Voeg ca. 2 theelepels zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en strooi de reepjes basilicum erover.
Het recept 'Runderbouillon met paddenstoelen en paprika' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: juefraphoto | Shutterstock.com