Broccolisoep met knoflookbrood
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg broccoli, in roosjes
- 4 sneetjes ciabatta
- 4 teentjes knoflook, geschild en gehalveerd
- 1 liter kippen- of kalfsbouillon
- 25 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
Bereiden
Kook de broccoliroosjes een paar minuten in kokend water met 1 theelepel zout (blancheren).
Rooster de ciabattasneetjes aan beide zijden onder de grill of in een broodrooster. Wrijf ze in met knoflook.
Breng de bouillon aan de kook, breng op smaak met zout en peper en voeg de geblancheerde broccoli toe. Laat 2 minuten koken.
Doe in elke soepkom een soeplepel bouillon en leg er de broccoliroosjes in. Bestrooi de broccolisoep met Parmezaanse kaas. Leg de ciabattasneetjes er bovenop.
Opmerking
Soep is in Italië jarenlang het gerecht geweest van la cucina povera, de arme keuken. Zelfs bepaalde ingrediënten werden geassocieerd met een sociale klasse. Zo ontstond onder meer de zuppa dei poveri, soep van de armen, gemaakt van broccoli. Pas in de 19e eeuw werd soep een volwaardige primo piatto op het menu van de rijke bevolking.
Kookboek
Het recept 'Broccolisoep met knoflookbrood' is afkomstig uit het kookboek...
Soep!
Edmée Trumpis & Jessica Verbruggen
Met de verrassende recepten in dit kookboek kan iedereen die gezond en gevarieerd wil eten zelf aan de slag. Een ijskoude gazpacho, een stevige minestrone of gewoon... lees verder
© Caplan Books