Broccolisoep met bier, kaas en croutons
bereiden
Ingrediënten
- ½ ui, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 ml warme kippen- of groentebouillon
- 100 ml bier
- 400 g broccoli, in roosjes
- 75 g geraspte cheddar
- 50 ml melk
- croutons
- olijfolie voor erbij
Bereiden
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur in de olijfolie. Voeg de bouillon, het bier en de broccoli toe. Breng aan de kook. Neem een paar broccoliroosjes uit de pan en houd ze apart om er de soep vlak voor het opdienen mee te garneren.
Draai het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg een deel van de geraspte cheddar toe (bewaar de rest om de soep te garneren), schenk de melk erbij en pureer alles met een staafmixer of in de keukenmachine of de blender tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soep onmiddellijk met de achtergehouden broccoliroosjes en cheddar, de croutons en een straaltje olijfolie.
Extra benodigd
Staafmixer, keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Broccolisoep met bier, kaas en croutons' is afkomstig uit het kookboek...
Een Amerikaanse in Parijs
Carrie Solomon
Ga mee op een wonderlijke reis door de Amerikaanse keuken en ervaar deze vanuit het oogpunt van een Amerikaanse dame in Parijs. Carrie Solomon, afkomstig uit
... lees verder © Uitgeverij LannooBroccolisoep tips
Reacties op dit recept
- Michelle Topsoep, dank voor het recept!